Paul Knieriem

Paul Knieriem (1981) studeerde af in 2009 af aan de Regieopleiding, Amsterdam. Van 2009 tot en met 2018 was hij werkzaam als freelance theaterregisseur o.a. bij Toneelschuur producties, Via Rudolphi theaterproducties en de Toneelmakerij.

Vanaf 2019 is hij artistiek directeur van de Toneelmakerij.

De producties Am Ziel (2012), met mijn vader in bed, wegens omstandigheden (2014) en de Troje Trilogie (2016), allen door hem geregisseerd bij Toneelschuur producties werden geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival.

In 2014 maakte hij bij de Toneelmakerij de uitbundige familievoorstelling De Tantes die de Gouden Krekel en de Zapp Theaterprijs won. Verder regisseerde hij bij de Toneelmakerij onder andere Jazz duzz, Eet je bord leeg, Snowflake, De Toverfluit (co-productie Silbersee), Mijn moeder is een diva, Hamlet en Poppenkast. Toen de coronacrisis uitbrak ontwikkelde hij Ik zag twee beren (co-productie Theater De Krakeling), voor op de Amsterdamse schoolpleinen.  

In seizoen 2021-22 regisseert hij bij de Toneelmakerij Hans en Griet (co-productie Silbersee), een radicale bewerking van de bekende opera voor de grote zaal.   

Klik hier voor zijn uitgebreide CV.