Macbeth
 

Interdisciplinair

Het publiek van de Toneelmakerij komt overal vandaan en staat midden in de samenleving. Het is hybride, gewend aan mixen van muziek, dans, film, mode, games, media en maatschappelijke actie. De voorstellingen van de Toneelmakerij weerspiegelen deze interdisciplinaire aard, zijn erdoor geïnspireerd en verhouden zich ertoe.

In Metro komen film, muziek, theater en sociale media samen in een zoektocht naar ware liefde, intense verbintenis en ultiem geluk. In plaats van de multimediale wereld te veroordelen of de hemel in te prijzen, wordt ze in deze voorstelling ingezet om de meerstemmigheid van het leven te vangen. De mythe van Orpheus en Eurydice en het verhaal van Dracula vormen het inhoudelijke ankerpunt.

In andere voorstellingen stuwt de interdisciplinaire versmelting een specifieke inhoud of sfeer voort. In Macbeth komt Shakespeare samen met moderne dans. In samenwerking met ICKamsterdam wordt de taal van het waanzinnige lichaam gepaard aan die van de ambitieuze geest. Omdat de geweldspiraal in de kop van een jonge Macbeth zich het best laat vertellen door (disciplinaire) grenzen over te gaan. De voorstelling Ontspoord is modern muziektheatertheater op een tekst van de Amerikaanse schrijfster Naomi Wallace. In de muziekkeuze van Frédérique Spigt, mede uitgevoerd door Bob Fosko en Meral Polat, klinken de onuitgesproken pijn, vertwijfeling en dapperheid door van mensen die hunkeren om gezien te worden.