Toverfluit 02 © Sanne Peper.jpg
 

Interdisciplinair

Het publiek van de Toneelmakerij komt overal vandaan en staat midden in de samenleving. Het is hybride, gewend aan mixen van muziek, dans, film, mode, games, media en maatschappelijke actie. De voorstellingen van de Toneelmakerij weerspiegelen deze interdisciplinaire aard, zijn erdoor geïnspireerd en verhouden zich ertoe.

In Snowflake komen theater en sociale media samen in een bloedstollende whodunnit in het theater.

De voorstelling De Toverfluit is een moderne bewerking van Mozart's Die Zauberflöte, een ontmoeting tussen klassiek en rap/hiphop. De muzikale leiding van deze coproductie met klassiek gezelschap Silbersee lag in handen van Romain Bischoff, de regie in die van Paul Knieriem. Dagblad Trouw prees de voorstelling met vier sterren en schreef: ‘een totaal vernieuwend mengsel van klassiek, modern, hiphop en elektronische muziek, waarin ook de bekende aria’s doorklinken’.

In andere voorstellingen stuwt de interdisciplinaire versmelting een specifieke inhoud of sfeer voort. In Macbeth komt Shakespeare samen met moderne dans. In samenwerking met ICKamsterdam wordt de taal van het waanzinnige lichaam gepaard aan die van de ambitieuze geest. Omdat de geweldspiraal in de kop van een jonge Macbeth zich het best laat vertellen door (disciplinaire) grenzen over te gaan.