De Toneelmakerij zoekt per 1 september een zakelijk directeur

De Toneelmakerij is een van de grootste jeugdtheatergezelschappen van het land en zoekt per 1 september een

Zakelijk Directeur

De Toneelmakerij ontwikkelt jeugdtheatervoorstellingen en educatieprojecten, waarbij de positie van het kind en de jongvolwassene in een steeds veranderende wereld centraal staat. De Toneelmakerij komt in theaters in binnen- en in buitenland én zoekt het publiek op in klaslokalen, op locatie en op festivals. Het gezelschap speelt gemiddeld 300 voorstellingen per jaar, waarbij álle kinderen zich bij thuis moeten kunnen voelen.

Een tweehoofdige directie geeft leiding aan een vaste kern van 14 mensen, per productie aangevuld met freelancers. De Toneelmakerij wordt structureel gesubsidieerd door het Rijk en de gemeente Amsterdam en werkt veel samen met culturele instellingen, het onderwijs en maatschappelijke partners, zowel nationaal als internationaal. 

We zoeken iemand die affiniteit heeft met theater voor jong publiek met kennis van en gevoel voor het artistieke proces. De zakelijk directeur is empathisch, kritisch, flexibel, nieuwsgierig en besluitvaardig. 
 

Tot de werkzaamheden behoort onder meer:  

- dagelijkse zakelijke leiding  
- personeelsbeleid 
- financieel management, waaronder het werven van inkomsten uit voorstellingen, educatie, subsidies en fondsen   
- relatiemanagement met overheid, financiers, samenwerkingspartners en stakeholders 

De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband, honorering conform cao Toneel en Dans, schaal XII.     
 
De Toneelmakerij is een inclusieve organisatie, waarbinnen diverse stemmen en perspectieven een plek krijgen.  

Interesse? Wij ontvangen de motivatiebrief en beknopt CV graag vóór 18 juni 2021 op sollicitaties@toneelmakerij.nl t.a.v. voorzitter van bestuur Carel Kuyl 

De 1e gespreksronde zal plaatsvinden in de week van 5 juli 2021, de 2e gespreksronde in de week van 12 juli 2021. Meer informatie over de organisatie via onze website of neem contact op met  
artistiek directeur Paul Knieriem via paul@toneelmakerij.nl of 020-5226070.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.