Foto6
 

Zapp Theaterprijs

De Zapp Theaterprijs is dé theaterprijs voor de beste jeugdvoorstelling die door kinderen zelf wordt bepaald. Alle kinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen stemmen op hun favoriete voorstelling van het seizoen. De winnaar ontvangt een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior, bestaande uit een commercial van zeven seconden die twee weken lang iedere dag wordt uitgezonden rondom de Zapp programmering. Elk jaar in september wordt de Zapp Theaterprijs uitgereikt aan de winnaar. De kinderjury schrijft altijd recensies van de beste voorstellingen van het seizoen. Volg ze op de Facebook van Kijkuit. 

De Toneelmakerij was in 2011 de winnaar van de eerste Zapp Theaterprijs. Met veel trots vielen we destijds in de prijzen met onze vertolking van De Storm. Bekijk hier het bericht op de website van het jeugdjournaal.

Onze voorstelling De Tantes won de Zapp Theaterprijs 2015. De prijs werd tijdens de uitzending van Zapp Live uitgereikt. De Tantes ontving in hetzelfde jaar ook de Gouden Krekel, de vakjury prijs voor jeugdtheater. Het is voor het eerst dat een jeugdtheatervoorstelling zowel de publieks- als vakprijs uitgereikt krijgt. Bekijk hier het bericht op de website van het Jeugdjournaal.

Je kunt nu stemmen op de Zapp Theaterprijs 2019, waar onze voorstelling De Krijtkring voor genomineerd is. Klik hier en breng je stem uit!