Liesbeth Coltof © Bart Grietens liggend web.jpg
 

Liesbeth Coltof wint prestigieuze Faust prijs

Zaterdagavond won artistiek leider van de Toneelmakerij Liesbeth Coltof Der Faust, de meest belangrijke en prestigieuze Duitse theaterprijs. Ze dong mee in de categorie ‘Regie Kinder- und Jugendtheater’ voor haar voorstelling Der Junge mit dem Koffer die ze maakte bij Junges Schauspielhaus Düsseldorf. De prijsuitreiking vond plaats in het Duitse Freiburg.

De prijs, die op 5 november voor de 11e keer werd uitgereikt door de Deut­scher Bühnenverein, is voor kunstenaars die een bepalende en onderscheidende bijdrage leveren aan het Duitse theater. De jury noemt Coltof ‘een van de groten van het Nederlands-Duitse theaterlandschap’ en schrijft over de enscenering van het stuk van Mike Kenny: ‘de mogelijkheden van het theater worden op z’n mooist ingezet.’

Liesbeth Coltof, artistiek leider van de Toneelmakerij, is de eerste Nederlandse regisseur die de prijs in deze categorie in de wacht sleept. Johan Simons won de prijs in 2014 voor zijn regie van Dantons Tod bij de Münchner Kammerspiele. Andere genomineerden in deze categorie waren Andrea Maria Erl en Markolf Naujoks.