IMG_2768.JPG
 

Zakelijk directeur Erica van Eeghen vertrekt bij de Toneelmakerij

“Mijn ambitie en motivatie werd gevoed door ons lef, de inspirerende mensen, de verrassende geëngageerde producties van hoge artistieke kwaliteit, het brede externe draagvlak en het jonge publiek dat wij niet alleen een theatrale ervaring maar ook nieuwe zienswijzen aanreikten.”

Erica van Eeghen vertrekt eind september 2021 bij de Toneelmakerij. Als zakelijk directeur zette ze zich bijna veertig jaar in voor theater voor jeugd en jongeren, waarvan 34 jaar voor de Toneelmakerij en haar voorgangers Huis aan de Amstel en Amstel Toneel. Ze gaf leiding vanuit de overtuiging dat het voor elk kind een verrijking is met kunst in aanraking te komen.

Erica opereerde jarenlang zij aan zij met toenmalig artistiek directeur van de Toneelmakerij Liesbeth Coltof. Hun beider betekenis voor het jeugdtheater is moeilijk te overschatten, als geen ander slaagden zij erin de kloof met het volwassentheater te overbruggen. In 2019 werd Erica benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten voor het jeugdtheater en de inzet van haar brede kennis en netwerk in tal van nevenfuncties, ook internationaal.

De werving van een nieuw zakelijk directeur is inmiddels gestart.