De Toverfluit met logo TM SS ITA.jpg
 

Koren gezocht

Op 31 augustus organiseren Silbersee en de Toneelmakerij in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam De Toverfluit-Korendag. Amateurkoren en semi-professionele koren uit Noord-Holland worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze workshopdag.


Ook tijdens de kerstvakantie staan de deuren van Internationaal Theater Amsterdam wagenwijd open met een speciale programmering voor de hele familie. Een volstrekt eigentijdse versie van Die Zauberflöte van Mozart, waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een onvergetelijke ervaring. De Toverfluit is een productie van Silbersee en de Toneelmakerij. Voor de voorstellingen in Amsterdam zijn we op zoek naar koren die willen meezingen tijdens de voorstelling.

Op 31 augustus organiseren Silbersee en de Toneelmakerij in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam De Toverfluit-Korendag. Amateurkoren en semi-professionele koren uit Noord-Holland worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze workshopdag. Op de workshopdag zal ieder koor één werk voorzingen voor een jury, de canon O du eselhafter Martin. Dit werk dienen de koren op 31 augustus uit het hoofd en a capella voor te zingen. Daarnaast worden er op deze dag workshops beatboxen, muziektheater en beweging gegeven voor de koorzangers en dirigenten. We sluiten de de dag af met een gezamenlijk optreden.

Na de Korendag krijgt een selectie van 13 koren de kans om eenmalig mee te zingen tijdens de voorstelling in de kerstserie in Internationaal Theater Amsterdam. Daarnaast mag je, op diezelfde dag voorafgaande aan de voorstelling, samen met je koor een besloten optreden geven voor vrienden en familie in de Koninklijke Foyer van ITA.

Aanmelden
Van 1 juni tot 5 juli 2019 kunnen alle koren zich aanmelden via het aanmeldformulier www.amsterdamzingtdetoverfluit.com. Binnen 5 werkdagen na het inzenden van de aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging.

Selectie
Tussen 5 en 12 juli maakt de jury een eerste selectie uit de koren die zich hebben opgegeven voor het project. Maximaal 20 koren zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de Korendag op 31 augustus in ITA. Alle ingezonden koren horen voor 13 juli of zij wel of niet uitgenodigd worden.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamzingtdetoverfluit.com