Marjolein 2 .jpg
 

Nieuwe zakelijk directeur bij de Toneelmakerij

De Toneelmakerij heeft een nieuwe zakelijk directeur: Marjolein van Bommel. Marjolein werkte onder andere negen jaar als zakelijk directeur bij Het Filiaal theatermakers in Utrecht en een kleine drie jaar als leidinggevende van o.a. de Creative Europe Desk NL bij DutchCulture. "Het is een eer om Erica van Eeghen op te volgen als zakelijk directeur van de Toneelmakerij. Ze laat een prachtig gezelschap achter en ik verheug me op de samenwerking met artistiek directeur Paul Knieriem. Er staan de Toneelmakerij veel uitdagingen te wachten; het culturele landschap verandert, vanzelfsprekendheden verschuiven, nieuwe generaties kijken op volstrekt eigen wijze om zich heen. Van een gezelschap vraagt dit zelfreflectie, flexibiliteit en bereiken van alle stemmen van onze samenleving. Ik heb veel zin om samen met het team te zorgen dat de Toneelmakerij ook in de toekomst relevant blijft voor Amsterdam, Nederland en over de grens." Marjolein van Bommel start 1 oktober bij het gezelschap.


Marjolein van Bommel start 1 oktober bij het gezelschap. Bestuursvoorzitter Carel Kuyl:
"We zijn erg blij met de komst van Marjolein. De baan past haar als een handschoen. Haar ervaring en de energie die met zich mee brengt sluiten naadloos aan bij wat de Toneelmakerij nodig heeft. We zijn er van overtuigd dat ze een goed en daadkrachtig koppel zal vormen met artistiek directeur Paul Knieriem waar het gezelschap nog lang plezier van gaat hebben."

Marjolein van Bommel volgt Erica van Eeghen op. Als zakelijk directeur zette Erica zich bijna veertig jaar in voor theater voor jeugd en jongeren, waarvan 34 jaar voor de Toneelmakerij en haar voorgangers Huis aan de Amstel en Amstel Toneel. Ze gaf leiding vanuit de overtuiging dat het voor elk kind een verrijking is met kunst in aanraking te komen.