LiCo107©chrisvanhouts.jpg
 

Prijs van de Kritiek voor de grote jeugdtheatergezelschappen

Hoera!

De jeugdtheatergezelschappen in de culturele basisinfrastructuur - waar de Toneelmakerij er een van is - krijgen de Prijs van de Kritiek 2018. De verzamelde Nederlandse theatercritici kennen de prijs toe ‘voor de unieke, veelzijdige vormen van theater die zij brengen voor jonge kijkers’.

De leden van de Kring van Nederlandse Theatercritici kiezen ieder jaar een winnaar van de Prijs van de Kritiek. De prijs kan gaan naar een persoon, instelling of initiatief. Om in aanmerking te komen moet een positieve bijdrage aan theater, muziektheater, dans, mime en/of cabaret zijn geleverd. Eerdere prijswinnaars waren De Warme Winkel, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Johan Doesburg. 

Dit jaar zullen De Toneelmakerij, Het Houten Huis, Sonnevanck, Kwatta, Het Laagland, Artemis, Het Filiaal, NT Jong en Maas TD het bronzen beeldje van kunstenaar Michiel Johannes Jansen samen delen. 

Na de première van De Krijtkring nam Liesbeth Coltof de prijs uit handen van Wendy Lubberding. Zij sprak daarbij het volgende laudatio uit.