Scènefoto's Leuk Sanne Peper 6
 

Schrijftalent gezocht!

Ben je een rapper, een spoken word-artiest, een dichter, journalist, blogger, schrijver of gewoon iemand die van tekst en theater houdt? Ben je geïnteresseerd in kinderen en hun belevingswereld en wil je graag je verhalen met hen delen? Meld je dan aan voor het nieuwe schrijverstraject van de Toneelmakerij, Likeminds en de Krakeling.

We zoeken naar schrijftalenten die hun wortels hebben of inspiratie vinden in de multiculturele samenleving. Je hoeft geen professionele opleiding te hebben als toneelschrijver, maar wel affiniteit en ervaring met schrijven.

In een half jaar tijd (van juni tot december 2018) werk je onder professionele begeleiding toe naar een theatertekst van ongeveer 25 minuten voor kinderen. Het traject beslaat vier weekenden met workshops, theaterbezoek, groeps- en individuele coaching.  Het traject wordt afgesloten met een klein festival in de Krakeling voor een publiek van kinderen, schrijvers, theatermakers, producenten en geïnteresseerden. De teksten krijgen hier een geënsceneerde lezing  door professionele acteurs en regisseurs.

Aanmelden en selectie
We hopen dat veel nieuwe talenten zich zullen aanmelden om zo ook het theater voor kinderen te voeden met een grote diversiteit aan verhalen en vormen. Aanmelden kan t/m 1 juni 2018. Uit de meest veelbelovende inzendingen kiest de selectiecommissie twaalf schrijvers. Deze worden uitgenodigd voor een selectie dag waarna uiteindelijk zes schrijvers worden uitgenodigd het traject te volgen.

Stuur om je aan te melden het volgende op naar info@toneelmakerij.nl onder vermelding ‘Schrijverstraject’: 

-          een motivatiebrief
-          een beknopt cv
-          een eigen tekst of tekstfragment ( max 4 pagina’s)
-          een begin idee voor een theatertekst voor kinderen

Voor vragen kun je bellen naar de Toneelmakerij (020–5226070) en vragen naar Paulien Geerlings of Liesbeth Coltof.