Toneelmakerij op Gogolfest

Toneelmakerij-regisseur Wieke ten Cate reisde begin september naar Kiev om daar een voorstelling te maken in het kader van het Gogolfest, een groot multidisciplinair festival in Oekraïne. Wieke maakte samen met vier Oekraïense en één Russische actrice Listening to lounge music, sitting in front of a fire.

Toneelmakerij-regisseur Wieke ten Cate reisde begin september naar Kiev om daar een voorstelling te maken in het kader van het Gogolfest, een groot multidisciplinair festival in Oekraïne.
In twee weken tijd werkten tien jonge regisseurs uit verschillende landen aan nieuwe voorstellingen. Wieke maakte samen met vier Oekraïense en één Russische actrice Listening to lounge music, sitting in front of a fire.
De voorstelling is gebaseerd op de levensverhalen van de vrouwen, veelal gekleurd door het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Het theater in de Oekraïne is veelal naturalistisch en vrij zwaar van toon. Wieke koost daarom voor een lichte vorm, een stilistisch concert, met de vrouwen verkleed als porseleinen poppen.