© Sanne Peper_3668.jpg
 

Losse workshops

Koffer vol theater
Een theaterdocent neemt de leerlingen mee in een avontuurlijke geleide fantasie. Met een koffer vol theater gaan we op pad, we maken een tocht door de school en over het schoolplein. Uit de koffer komen muziek, kostuums en rekwisieten. Langzaam ontvouwt zich een nieuwe wereld, in onze eigen vertrouwde omgeving. Samen spelen we korte scènes, zingen we liedjes, steken we rivieren over en beklimmen we bergen. We maken de eerste stappen in theaterland.

Doelgroep: BO groep 1 t/m 3
Duur: 1 uur, workshop op school door een theaterdocent

Het antwoord
In de speelzaal ligt een groot doolhof van vier bij vier meter. Middenin ligt een gouden envelop, met daarin Het antwoord . Om bij de gouden envelop te komen voer je met elkaar verschillende opdrachten uit. Je speelt, je denkt, je zingt en je danst en voor je het weet heb je muren geslecht waar je nooit doorheen dacht te komen en sla je wegen in die je van jezelf nooit verwacht had. Heeft de inhoud van de envelop hier nog wat aan toe te voegen? Of heeft de weg er naartoe ons al genoeg wijsheid gebracht?

Doelgroep: BO groep 4 t/m 6
Duur: 1,5 uur, workshop op school door een theaterdocent

Klassiekers anno nu
Een korte film met de theatergeschiedenis in vogelvlucht introduceert vijf klassiekers: Medea van Euripides, Romeo en Julia van Shakespeare, De Vrek van Molière, De Kersentuin van Tsjechov en Bedrog van Pinter. De leerlingen werken in kleine groepen aan een scène uit één van de teksten en presenteren die aan elkaar. Na de pauze leggen ze de verbinding met de actualiteit. Met een nieuwsbericht als inspiratiebron maken ze hun eigen moderne versie van de scène. Zo ervaren ze zelf waarom teksten van honderden, duizenden jaren geleden nog steeds worden gespeeld.

Doelgroep: VO onderbouw HAVO/VWO
Duur: twee lesuren


De belevenis
Tijdens deze workshop zoek je uit waar jij staat. Wat voor keuzes maak jij als het er op aankomt en waar liggen je grenzen. Deze inzichten neem je mee in het tweede gedeelte van de workshop, waarbij acteren centraal staat.

Doelgroep: alle leeftijden
Duur: hele dag