Enkeltje Amsterdam - 23 mei - Bart Grietens-64.jpg
 

Workshops 4 t/m 12

Rondom al onze producties ontwikkelen we workshops en lesmateriaal, voor alle scholen die een voorstelling van de Toneelmakerij bijwonen.
Daarnaast maken we ook inspirerende workshops die het hele jaar te boeken zijn. Voor alle soorten onderwijs. Voor leerling, student en docent! Deze workshops geven op locatie (in de klas dus!)

 

WORKSHOPS VOOR 4 t/m 12

Een Koffer Vol Theater
Een theaterdocent neemt de leerlingen mee in een avontuurlijke geleide fantasie. Met een koffer vol theater gaan we op pad, we maken een tocht door de school en over het schoolplein. Uit de koffer komen muziek, kostuums en rekwisieten. Langzaam ontvouwt zich een nieuwe wereld, in onze eigen vertrouwde omgeving. Samen spelen we korte scènes, zingen we liedjes, steken we rivieren over en beklimmen we bergen. We maken de eerste stappen in theaterland.

Doelgroep: PO groep 1 t/m 3
Duur: 1 uur, workshop op school door een theaterdocent

Het Antwoord
In de speelzaal ligt een groot doolhof van vier bij vier meter. Middenin ligt een gouden envelop, met daarin Het antwoord . Om bij de gouden envelop te komen voer je met elkaar verschillende opdrachten uit. Je speelt, je denkt, je zingt en je danst en voor je het weet heb je muren geslecht waar je nooit doorheen dacht te komen en sla je wegen in die je van jezelf nooit verwacht had. Heeft de inhoud van de envelop hier nog wat aan toe te voegen? Of heeft de weg er naartoe ons al genoeg wijsheid gebracht?

Doelgroep: PO groep 6 t/m8
Duur: 1,5 uur, workshop op school door een theaterdocent

 

Een Pakketje Troost

Een actieve spelworkshop over geluk

Elke dag om half vier, staat de deur van J. Nimba op een kier,
zijn Nick en Nouri en Naomie wel een kwartier aan het sjouwen en aan het tillen
en naar boven aan het gillen
'Mevrouw Nimba alles staat voor u klaar!’
Ze wachten nog even, geen teken van leven,
Nou tot morgen dan maar…

Een postbezorger heeft een pakketje voor de klas. Bij het pakketje hoort een verhaal (op rijm) over pakketbezorgers Nick, Nouri en Naomie. Elke dag bezorgen zij op hetzelfde adres talloze pakketten van over heel de wereld. De geheimzinnige bewoonster Nimba J. hebben ze echter nog nooit gezien. Wie zou ze zijn en waarom bestelt ze zoveel?! Op een dag moeten ze een heel groot pakket bezorgen, zo groot dat het niet door de deur past…

De kinderen worden pakketbezorgers en sjouwen met allerlei soorten pakketten waarvan ze de inhoud moeten raden. Ze belanden in het museum van Nimba J. en ontdekken daar de vreemdste dingen. Elk voorwerp vertelt een verhaal. Neemt Nimba J. ze mee op avontuur in de jungle van Afrika of op in een piratenschip in de stille Zuidzee?

Ze praten na over dingen die gelukkig maken en over voorwerpen die iets over iemand vertellen. De pakketbezorger neemt afscheid en overhandigt het pakketje aan de klas: De start van een minimuseum.

Doelgroep: PO groep 3 t/m 5
Duur: 1,5 uur