Enkeltje Amsterdam - 23 mei - Bart Grietens-64.jpg
 

Workshops 4 t/m 12

Rondom al onze producties ontwikkelen we workshops en lesmateriaal, voor alle scholen die een voorstelling van de Toneelmakerij bijwonen.
Daarnaast maken we ook inspirerende workshops die het hele jaar te boeken zijn. Voor alle soorten onderwijs. Voor leerling, student en docent! Deze workshops geven op locatie (in de klas dus!)

 

WORKSHOPS VOOR 4 t/m 12

Eet Je Bord Leeg! Spel
Wat doe je met dat broodtrommeltje vol dingen die je niet lust? Hoe kom je af van die waterige wortels, reepjes paprika en brokkelige broodjes? Speel het ‘Speel je bord leeg spel! Dans als een komkommer, loop als een aardappel en speel je boze moeder na. Voordat je het weet is je bord of broodtrommel leeg! Een vrolijke theatrale workshop over dagelijkse problemen aan de keukentafel of tijdens het tienuurtje.         

Doelgroep: BO groep 1 t/m 4
Duur: 60 minuten

Een Koffer Vol Theater
Een theaterdocent neemt de leerlingen mee in een avontuurlijke geleide fantasie. Met een koffer vol theater gaan we op pad, we maken een tocht door de school en over het schoolplein. Uit de koffer komen muziek, kostuums en rekwisieten. Langzaam ontvouwt zich een nieuwe wereld, in onze eigen vertrouwde omgeving. Samen spelen we korte scènes, zingen we liedjes, steken we rivieren over en beklimmen we bergen. We maken de eerste stappen in theaterland.

Doelgroep: BO groep 1 t/m 3
Duur: 1 uur, workshop op school door een theaterdocent

Het Antwoord
In de speelzaal ligt een groot doolhof van vier bij vier meter. Middenin ligt een gouden envelop, met daarin Het antwoord . Om bij de gouden envelop te komen voer je met elkaar verschillende opdrachten uit. Je speelt, je denkt, je zingt en je danst en voor je het weet heb je muren geslecht waar je nooit doorheen dacht te komen en sla je wegen in die je van jezelf nooit verwacht had. Heeft de inhoud van de envelop hier nog wat aan toe te voegen? Of heeft de weg er naartoe ons al genoeg wijsheid gebracht?

Doelgroep: BO groep 4 t/m 6
Duur: 1,5 uur, workshop op school door een theaterdocent


De Belevenis
Tijdens deze workshop zoek je uit waar jij staat. Wat voor keuzes maak jij als het er op aankomt en waar liggen je grenzen. Deze inzichten neem je mee in het tweede gedeelte van de workshop, waarbij acteren centraal staat.

Doelgroep: alle leeftijden
Duur: hele dag