De Drie Biggen © Jan Hoek.jpg
 

De drie biggetjes en het wolfspak - in het theater

Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven.  

De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoeZo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige snerenkrulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil.  

De drie biggetjes en het wolfspak is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen. 


Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

lesmateriaal

Als voorbereiding op de voorstelling ontvangt elke klas het spel Biggenbunker. De opdracht: met alle broodtrommels van de klas een veilige bunker bouwen waar de grote boze wolf niet binnen kan komen. Maar is de wolf wel zo groot en boos? Is hij slecht omdat hij biggen eet? Zijn mensen die biggen eten dan ook slecht? En zijn alle biggen goed, gewoon omdat ze een big zijn? De klas verplaatst zich in zowel biggen als wolven. Ze huilen naar de maan, rollen in de modder en filosoferen over goed en kwaad. Kan je ook een wolf in jezelf hebben?ouder-kind-workshop

Met materialen uit het sprookje en je ouders als hardwerkende bouwvakkers, bouwen we samen levensgrote hutten om je in thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Is dat de buurt waar je huis staat, de geur van een pasgebakken cake of het zachte dekentje dat oma cadeau gaf?

kerndoelen
1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55

contact

Toke Voornhout
06 234 743 14
toke@toneelmakerij.nl

Lees meer