home

Iana Gudzenko, Homesick 378 days

In Oekraïne is het oorlog. De eerste maanden was er in ons land veel aandacht voor de vele mensen die hierheen gevlucht zijn en de gebeurtenissen in hun thuisland. Die aandacht neemt inmiddels steeds meer af, maar de oorlog lijkt voorlopig nog niet voorbij. Dat werpt een dringende vraag op die tot nu toe ondergeschikt leek aan de situatie aan het front: hoe moeten al deze mensen verder leven nu ze hier zijn? 

Iana Gudzenko
"Kun je ooit ergens thuis zijn als je je steeds bewust bent van een oorlog?"

Kun je ergens thuis zijn?

De Oekraïense regisseuse Iana Gudzenko slaat de handen ineen met de Toneelmakerij en de Amsterdamse Jeugdtheaterschool om een performance te maken over de huidige situatie. Een grote groep mensen hebben hun thuis verloren en families zijn opgebroken. Nu moeten ze hier een nieuw thuis zien te vinden. Maar wat is thuis eigenlijk? Hoe overkom je de taal- en cultuurverschillen? En kun je ooit ergens thuis zijn als je je steeds bewust bent van een oorlog die op de achtergrond woedt?

Homesick: 378 days is een documentaire performance,  gemaakt en gespeeld door een groep Oekraïense en Nederlandse jongeren.

Dit project is mede gefinancierd door het Letterenfonds / Steunfonds Oekraense makers