home

TM Amsterdam

In TM Amsterdam maken we voorstellingen vanuit een specifieke plek in de stad. Uitgangspunt zijn de verhalen van jongeren en oudere mensen die aan die locatie verbonden zijn. Samen met hen zetten we hun verhalen om in levend erfgoed, met de stad die we delen als verbindende factor. In dit traject doen jongeren zélf onderzoek, verzamelen verhalen en houden interviews met betrokkenen. Zo maakten we voorstellingen met mensen met eetstoornissen, mensen met het syndroom van Down en slachtoffers van sexting. De komende tijd staan er onder andere voorstellingen met fietskoeriers op het programma, een ballet door tienermoeders en een voorstelling verteld in gebarentaal.

You Perform

In een tijd waar Europa onder druk staat, gaan wij op zoek naar het gezamenlijke Europese verhaal. Jongeren uit vijf verschillende landen maken performances en laten deze in Budapest aan elkaar zien. Hierna worden de groepen gemengd en maken de deelnemers samen met hun generatiegenoten uit andere landen nieuwe performances.

4 WHEELDRIVE 4 FUTURE

In het grote Europese project 4 WHEELDRIVE 4 FUTURE gaan 40 jongeren uit vier verschillende landen vier jaar lang aan de slag met het thema ‘verandering’. Wat moeten we ‘ontleren’ om zo lang mogelijk op onze planeet te kunnen blijven leven? De deelnemers doen onderzoek en gaan in gesprek met wetenschappers en politici. Op basis van dit materiaal maken zij performances, waarmee ze op tournee gaan door Europa.