home

Gezocht: deelnemers TM Amsterdam

‘S avonds beginnen met één bescheiden stukje, maar daarna de hele chocoreep wegproppen. Rondom het avondeten op je tenen lopen, omdat je ziet dat je zus veel te weinig eet, of bulken omdat de schouders van de jongens op TikTok veel breder zijn dan de jouwe. Constant calorieën tellen en bang zijn voor de textuur van een banaan, of juist de hele dag in de keuken vijf-sterren-diners in elkaar draaien, maar zelf al freaken als je iets anders dan een druif naar binnen moet werken.

De Toneelmakerij maakt een nieuwe voorstelling door, over en met jonge mensen (18-30 jaar) met een bijzondere relatie tot eten. We werken vanaf eind februari 10 woensdagavonden aan een kleine productie die in mei 2024 in première gaat.

Over TM Amsterdam

Bij TM Amsterdam zijn de verhalen van jongeren uitgangspunt voor een voorstelling. In dit traject doen jongeren zélf onderzoek, verzamelen verhalen of delen hun eigen verhaal. Al spelend en denkend creëren we een theatraal diner. Je hoeft hier niet per se zelf in te ‘acteren’, alleen je verhaal is ook welkom. Dit gebeurt in een veilige omgeving met professionele makers.
Eerder maakten we voorstellingen over mensen met slachtoffers van sexting en mensen met het syndroom van Down.

Wat levert het je op? Een bijzondere (toffe) ervaring in een professioneel team, wat het belangrijk vindt een maatschappelijk thema bespreekbaar te maken. Theater-ervaring is niet nodig.

Tijden/ locatie

Woensdagen van 28 feb t/m 24 april 19:00- 22:00 uur
29 april t/m 1 mei: tijden volgen nog

Speeldata:
don 2 mei 19:00 uur
3 mei (première) 19:00 uur
4 mei: 13:00 uur
5 mei: 13:00 en 17:00 uur

Neem voor 1 februari contact op met de makers Timothy de Gilde (timothy@toneelmakerij.nl) of Nina van Tongeren (nina@toneelmakerij.nl)