home

Nieuwe website en huisstijl!

Trots! Samen met de webbouwers van Eagerly en onze vaste vormgever Esther de Boer hebben we afgelopen weken knetterhard gewerkt aan een nieuwe website en ook gelijk onze huisstijl aangepakt.

‘Een huis vol verhalen’ daar staan we voor bij de Toneelmakerij. Dat moet zich dan ook duidelijk vertalen via al onze middelen: ons drukwerk, sociale media én op de website. Onze vaste vormgever Esther de Boer, waarmee we al jaren samenwerken, had gelijk ideeën voor een soort ‘stapelstijl’, waarbij kleuren elkaar opstapelen.

Esther en het webbureau Eagerly bogen zich samen over de vormgeving van onze site. Onze wens was dat deze overzichtelijk is, frisser en vrolijker oogt, toegankelijker is voor meer verschillende mensen en duidelijk aansluit bij onze stijl en onze kernwaarden.

Esther de Boer:
De Toneelmakerij is als een huis met vele kamers, en in die kamers bevinden zich weer allerlei verhalen. Daarom hebben we ingezet op een structuur waarin vele verschillende verhalen en elementen samenkomen. Denk aan een groep huizen die met al hun eigenheid toch samen een stad vormen, of je desktop waar je vensters kunt activeren of naar de achtergrond kunt laten verdwijnen. Het vaste kleurenpalet, de kleurkaders als structuur, het krachtige titelfont en de eigenzinnige beelden van Jan Hoek vormen samen een helder, uitdagend, vrolijk en eigenzinnig totaal. Een direct herkenbare huisstijl. Een plek waar je graag wilt zijn en waar altijd iets te beleven valt!

Aniek Roelofsen (Eagerly):
We hebben het verhaal van de Toneelmakerij vertaald naar een nieuwe website, waarin de speelse elementen uit de huisstijl ruim baan krijgen. Trots op het kleurrijke eindresultaat en deze mooie samenwerking!

Toegankelijk

Onze nieuwe website scoort relatief hoog op toegankelijkheid (WCAG 2.1 niveau AA). Het design en de contrasterende kleuren maken de website geschikt voor webbezoekers die visueel beperkt zijn. Voor mensen met dyslexie zijn tekstlengte, regelafstand en de gekozen typografie geoptimaliseerd. Bij video’s werken we zo veel mogelijk met video-ondertiteling, wat fijn is voor slechthorenden (of als je in de trein zit en je geluid staat uit). Daarnaast werken we met alt-tags bij afbeeldingen, voor mensen die de muis niet goed kunnen gebruiken. Navigeren door de website kan makkelijk met je toetsenbord, waarbij je direct naar de inhoud kunt overspringen en het duidelijk zichtbaar is waar je je op de pagina bevindt.