Snackbar klein © Jan Hoek.jpg
 

Snackbar

over de moed om op te staan voor jezelf en voor een ander

Snackbar gaat over een urgent en actueel onderwerp dat álle jongeren raakt; elke middelbare scholier heeft weleens meegemaakt dat er grenzen werden overschreden, als slachtoffer, aanstichter of toekijker.

Wanneer sta je op, voor jezelf en voor een ander? Deze voorstelling en de bijbehorende educatie moedigen jongeren aan hun eigen grenzen aan te geven én die van anderen te respecteren. 


Regisseur Timothy de Gilde weet als geen ander beladen onderwerpen bespreekbaar te maken voor jongeren. Snackbar is een schurende voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed die ervoor nodig is om de confrontatie op te zoeken. Hoe is het mogelijk dat niemand ingrijpt als grenzen overschreden worden? Een pleidooi voor opstaan en het doorbreken van de stilte. 

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

randprogramma vrije voorstelling   
Na de voorstelling gaat de vrouw van het frietkot rond met comfortfood en goede raad.   

lesmateriaal   
Om te weten waar je grenzen liggen, moet je ze ooit zijn gepasseerd. Maar wat als anderen dat voor jou doen? We schrijven een SMS gedicht aan iemand die ooit onze grens overschreed. En vervolgens? Voordragen in de klas, verzenden of toch op delete drukken? 

workshop   
In deze spelworkshop oefenen we ons verzet op een vieze man of een ranzige tante. Wie maakt de meest ongemakkelijke scène? Een humoristische opmaat naar een serieus gesprek over grenzen: waar liggen ze en hoe geef je ze aan?

kerndoelen 1, 4, 6, 8, 10, 36, 43, 48, 49, 50, 51, 52, 53

contact
Toke Voornhout
06 234 743 15
toke@toneelmakerij.nl

Lees meer