home

Opstand der onderkruipsels (4+)

4YHñn>
Een pleidooi voor leven en laten leven, voor groen, gras en tegeltje wippen

Agenda

Een pissebed, een papiervisje en een motmug zitten bibberend in een hoekje, voor de zoveelste keer ontsnapt aan de genadeloze bezem, de gloednieuwe Turbo S8 stofzuiger en de naar suiker geurende plakstrip. Frenky de hooiwagen heeft het niet gered. Te pakken genomen door een Clean Wipe. Het is niet eerlijk. Waarom mogen zij niet wonen waar ze willen wonen, wie bepaalt dat?! De onderkruipsels komen in opstand, ze eisen hun huizen terug. En de bomen en het gras. Want zij waren hier als eerste, lang voordat de mens (lange tweepoot, groot brein, verder geen special skills) – op aarde kwam. Trouwens…hebben die tweepoten eigenlijk wel door wat er zou gebeuren als zij ‘onderkruipsels’ echt zouden verdwijnen? 

Een vrolijke voorstelling in de klas waarbij de leerlingen actief meezingen, meespelen en samen naar oplossingen zoeken. We zoomen in op het leven van wonderbaarlijke insecten en hun belangrijke rol in ons ecosysteem. Een pleidooi voor leven en laten leven, voor groen, gras en tegeltje wippen. 

‘Klein is misschien maar kriebelig, 

maar wat als ik groot zou zijn! 

Knipkaken, 

acht ogen, 

gifspuit.  

Bam, check dat! 

Rennen maar… 

Ik win!’ 

Educatie

Gewapend met een onderzoekskaart, een schep en een insectenpotje uit het lespakket ga je op zoek naar onderkruipsels in en om de school. Even kennismaken! Wie weet mogen ze wel een tijdje logeren in de klas…

Credits

  • concept Lot Houtepen, Paul Knieriem
  • leeftijd groep 1 t/m 4
  • duur 60 minuten
  • speelperiode 19 mei 2025 t/m 30 juni 2025