home

Een postbezorger heeft een pakketje voor de klas. Bij het pakketje hoort een verhaal (op rijm) over pakketbezorgers Nick, Nouri en Naomie. Elke dag bezorgen zij op hetzelfde adres talloze pakketten van over heel de wereld. De geheimzinnige bewoonster Nimba J. hebben ze echter nog nooit gezien. Wie zou ze zijn en waarom bestelt ze zoveel?! Op een dag moeten ze een heel groot pakket bezorgen, zo groot dat het niet door de deur past…

De kinderen worden pakketbezorgers en sjouwen met allerlei soorten pakketten waarvan ze de inhoud moeten raden. Ze belanden in het museum van Nimba J. en ontdekken daar de vreemdste dingen. Elk voorwerp vertelt een verhaal. Neemt Nimba J. ze mee op avontuur in de jungle van Afrika of op in een piratenschip in de stille Zuidzee?

Ze praten na over dingen die gelukkig maken en over voorwerpen die iets over iemand vertellen. De pakketbezorger neemt afscheid en overhandigt het pakketje aan de klas: De start van een minimuseum.

Doelgroep

  • Geschikt voor po groep 3 t/m 5
  • Lengte 90 minuten
  • Locatie op school

Boeken

Wil je meer weten over de workshop Een pakketje troost? Neem dan contact op met onze educatie-expert Tanisha: Tansiha@toneelmakerij.nl. Gelijk boeken kan ook! Vul dan onderstaand formulier in, Tanisha neemt zo snel mogelijk contact op.