home
1000+1 Nacht - Sanne Peper

Drie Zilveren Krekels voor de Toneelmakerij

Vandaag maakt de Jeugdtheaterjury van VSCD bekend dat de Toneelmakerij drie Zilveren Krekels heeft gewonnen voor het theaterseizoen 2023-2024. 1000+1 nacht is genomineerd in de categorie Meest Indrukwekkende Productie. Daarnaast zijn zowel Yung-Tuan Ku in Rijnreisje, als het digitale decorontwerp van Rabbit Hole genomineerd binnen de categorie Meest Indrukwekkende Podiumprestatie.

1000+1 nacht (8+)
i.s.m. Sadettin K
regie: Paul Knieriem
 

Uit het juryrapport: “In deze prachtig poëtische voorstelling komen twee werelden bij elkaar, ze botsen, zoeken en vinden uiteindelijk een balans. In 1000+1 nacht verlichten ze de zwaardere thema’s en brengen dit fantasierijk tot leven. Door de dynamische personages, snelle wisselingen en scherpe taal weet de voorstelling voor een ervaring te zorgen waarbij verhalen vertellen je in een ander universum doet belanden. Mede dankzij de geweldige cast en crew komt dit liefdevolle sprookje volledig tot zijn recht en raakt je recht in het hart.”
 

Rabbit Hole (12+) Het digitale decorontwerp 
i.s.m. Theater Sonnevanck
regie: Paul Knieriem
 

Uit het juryrapport: “(…) Door de ijzersterke integratie van de digitale wereld in de voorstelling lopen werkelijkheid en fictie continu door elkaar: de geloofwaardigheid van het verhaal over de radicaliserende hoofdpersoon wordt de hele tijd onderstreept door de vergelijkbare opmerkingen die de jongeren in de zaal in de chat maken.”

Rabbit Hole speelt vanaf 28 oktober weer in theaterzalen.

Yung-Tuan Ku voor muziek en spel in Rijnreisje (6+)
regie: Steef de Jong

Uit het juryrapport: “Als muzikant-performer blaast Yung-Tuan Ku het kleurrijke universum van Steef de Jong doorlopend leven in, door middel van haar multi-instrumentale composities én door haar geestige fysieke spel als ze zich bij Lucas Schilperoord en Jip Bartels in enkele scènes op de speelvloer voegt. Juist vanwege Ku’s gebrek aan overdrijving of groot spel blijf je naar haar kijken – door níet opzichtig de aandacht te trekken, behoudt haar aanwezigheid een prettige ambiguïteit, die haar in staat stelt om met alles wat ze doet te verrassen.”

Rijnreisje speelt vanaf september weer in de theaterzalen. Speeldata worden nog bekendgemaakt.