Age of rage - vrijstaand copy.PNG
 

Age of rage

Snel en scherp stuk over een razend meisje

Een rauw toneelstuk, dicht op de huid van het publiek. Met in het middelpunt een ogenschijnlijk doorsnee, maar razend meisje. Waaraan in sneltreinvaart de mensen voorbij trekken die haar alleen maar kwader maken.

Er zit een meisje in een politiecel. Ze heeft - vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan, maar toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Terwijl: ze liet alleen maar zien dat ze boos is. Want ze heeft duizend redenen om boos te zijn, te beginnen met dat ze een meisje is. Ze is boos omdat je tegenwoordig bijzonder moet zijn. Omdat je ‘fierce’ en ‘independent’ moet zijn. Maar hoe kan je dat allemaal zijn vanuit een nieuwbouwwijk in Gouda met een witte vader en een witte moeder?

Age of rage gaat over de modder die we naar elkaar gooien omdat we van elkaar verschillen. Over dat we ons land in groepen verdelen: mannen, vrouwen, zwart en wit, links en rechts, millennials en babyboomers. Over dat we graag bij een groepje willen horen. En over meisjes, want die horen niet boos te zijn.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden