Age of rage - vrijstaand copy.PNG
 

Age of rage

De wereld is hard, daar kun je niet tegenop knuffelen

Er zit een boos meisje in een politiecel. Ze is zestien en ze is slim. Slimmer dan haar ouders en slimmer dan de meeste mensen. Ze denkt na over de dingen en de wereld en het leven en zo. Ze neemt geen blad voor de mond, ze is bang dat haar toekomst ontploft.


Ze heeft - vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan; ze gooide alleen maar een taart in het gezicht van een politica. Maar toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Dit maakt haar alleen nog maar bozer en ze had al zo veel reden om kwaad te zijn: haar ouders liggen al een jaar in scheiding, ze is schuldsanering-arm en elke keer dat zij een mening probeert te vormen, wordt die door psychologen, leraren en klasgenoten haar strot weer ingeduwd.


Age of Rage gaat over een strijdlustig meisje dat uit alle macht vooruit probeert te komen maar steeds omlaag getrokken wordt. Over een meisje dat gehoord wil worden, maar waar niemand naar luistert.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

EDUCATIE > AGE OF RAGE INSTALLATIE


LESBRIEF (gratis)

Voor alle leerlingen die de voorstelling bezoeken is er voorbereidend lesmateriaal aanwezig. 
Waar ben jij razend over? Heb je dat wel eens op een rijtje gezet? Wij wel! Je maakt binnen 3 minuten je persoonlijke BOOS- poster, waar je al je frustraties kunt uiten. Ook kun je zien waar al je voorgangers zich aan ergeren. Van natte sokken tot lawaai, en van facturen tot smakeloos eten. 


WORKSHOP (op aanvraag)
Op aanvraag geven wij een actieve spelworkshop waarin we alle vormen van woede onderzoeken. We transformeren van passieve agressieveling tot een schreeuwende borderliner tot een hysterische huiler tegen de achtergrond van een alledaagse situatie. Hoe reken je passief agressief je boodschappen af? Via spelopdrachten komen we uiteindelijk bij onze eigen woede uit. Waar word jij boos van en hoe uit je dit?

Kosten per klas: €150,- (exclusief BTW en reiskosten OV 2e klas)
Lengte: 2 lesuren (90 minuten)
max aantal deelnemers: ± 30 leerlingen
Locatie: in overleg op school of in het theater

RANDPROGRAMMA
Met de voorstelling reist een Klaagmuur mee waarop je de woede van een ander ziet en waar je je eigen ongenoegen kan uiten.

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078

Lees meer