anjerkinderen tweede versie
 

Anjerkinderen

Een regie van Belle van Heerikhuizen

Ergens teruggetrokken in een garage maken vier jongens muziek. Tussen lege bierblikjes en platgedrukte peuken jammen ze met elkaar, wordt Call of duty gespeeld en zoeken ze continu elkaars grenzen op. Omdat drummen beter werkt dan schreeuwen. Omdat zingen fijner is dan huilen. Omdat muziek maken makkelijker gaat dan praten. Omdat ze alle vier een vader hebben die getraumatiseerd is door het vechten in een oorlog.

Achter de grenzeloze energie van de jongens schuilt angst, depressie en agressie, maar ook loyaliteit en toewijding.

Anjerkinderen is een stoere, grappige en herkenbare zoektocht naar jezelf wanneer één van je ouders niet altijd functioneert zoals je zou willen.


Anjerkinderen is de afstudeervoorstelling van regisseur Belle van Heerikhuizen (1992). Al vanaf haar negende droomde zij van de Toneelacademie Maastricht. Tien jaar later werd ze er aangenomen en dit jaar studeert ze af. Vóór haar opleiding speelde ze, zoveel ze kon, bij onder andere Theater Frascati alwaar ze ook haar eerste stuk schreef. Ze was regieassistent bij Thibaud Delpeut en Eric de Vroedt en heeft een grote liefde voor muziektheater.
 

 

 

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden