De drie biggen _ Jan Hoek.jpg
 

De drie biggetjes en het wolfspak

Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen drie biggen samen hun treurige lotgevallen te vertellen. Al snel heeft elke big zijn eigen gepeperde mening over hoe de vork precies in de steel zit. Met knorrige sneren over wie de schuld heeft, ruzies over de wolven en krulstaartige debatten over de juiste bouwmaterialen voor een duurzame hut. 


Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

lesmateriaal
Iedere leerling krijgt een lap stof met opdrachten om een knapzak te maken. De kinderen verzamelen troostende woorden, een lekker hapje van thuis, een geurig knuffellapje en hun favoriete slaapliedje. Van de dingen die je liever niet meeneemt naar je volgende huis, mag je voor eens en voor altijd afscheid nemen. Met hun knapzakken trekken de leerlingen de wijde wereld in.

ouder-kind-workshop

Met materialen uit het sprookje en je ouders als hardwerkende bouwvakkers, bouwen we samen levensgrote hutten om je in thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Is dat de buurt waar je huis staat, de geur van een pasgebakken cake of het zachte dekentje dat oma cadeau gaf?

kerndoelen
1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55

contact

Toke Voornhout
06 234 743 14
toke@toneelmakerij.nl

Lees meer