KRIJTKRING vrijstaand kl.png
 

De Krijtkring

Familievoorstelling met de adem van een popconcert

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma. Met vijftien nieuwe nummers van Frédérique Spigt. 

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”

Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

Eind 2018 neemt Liesbeth Coltof - na 28 jaar - afscheid van de Toneelmakerij met deze spectaculaire muziektheatervoorstelling in de grote zaal. Met De Krijtkring voegt ze een bewerking van een klassieker voor jeugd toe aan haar indrukwekkende oeuvre. De Krijtkring gaat in de Stadsschouwburg van Haarlem in première en reist t/m 2 dec door het land. 

Lees hier een interview met regisseur Liesbeth Coltof >>>


De Krijtkring is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs. Stemmen kan hier.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

Krijtkring beweging

Doe mee met de Krijtkringbeweging!

Lees meer