Publiciteitsbeeld DE STORM Esther de Boer naamsvermelding verplicht 1 mb.jpg
 

De Storm

De succesvoorstelling van de Toneelmakerij & Firma Rieks Swarte is terug in het theater! De Storm is winnaar van de allereerste Z@PP Theaterprijs, werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2011, is winnaar van een Zilveren Krekel en van de Wijnberg Scenografie Prijs 2011.

De oude tovenaar Prospero staart over het water. Ooit was hij de machtige hertog van Milaan, tot hij werd verstoten door zijn eigen broer Antonio. Nu heerst Prospero over een onherbergzaam eiland ver weg van stad en land. Hier leeft hij met zijn dochter Miranda, luchtgeest Ariël en zijn enige onderdaan, Calibaan het duivelskind. Tot op een dag het schip van zijn broer langs vaart. Een vreselijke storm steekt op in zijn hoofd. Vanuit het niets is de zee wild en woest, de lucht gitzwart. En het schip verdwijnt tussen huizenhoge golven. De opvarenden spoelen aan op een doodstil strand. Geen van hen weet dat zij overgeleverd zijn aan Prospero. Ook Antonio niet...

Wat volgt is een tocht vol wonderen en tovenarij over een magisch eiland waar niets is wat het lijkt. Een reis waarin Miranda voor het eerst de liefde ontdekt, de schipbreukelingen verward ronddolen en Prospero wraak neemt én vergeving schenkt.

première 21 december 2010

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden