expeditie Javastraat 03 © Sanne Peper.jpg
 

Expeditie Javastraat

Word toerist in een gewone straat en ontdek de verhalen achter de winkeldeuren. Koffie of köfte, mandarijnen of merguez: alles heeft een reis afgelegd en in Expeditie Javastraat reis je een stukje mee.

Expeditie Javastraat is een theatrale ontdekkingsreis van de Toneelmakerij door een straat waar de kinderen en volwassenen uit de Indische Buurt wonen, werken, spelen en elkaar ontmoeten. Opeens verandert deze gewone straat, waar je eten koopt of je jas laat repareren, in een plek waar familierecepten worden onthuld. Waar je hoort van wie de slager heeft leren slachten of de mannen uit het naaiatelier leert kennen. En waar je iets ziet dat niemand ooit eerder zag. De expeditie laat het bijzondere verhaal achter alledaagse dingen horen, zien en proeven.

In één van de winkels op de route wacht een verrassing. Gewoon tussen de schappen en het winkelende publiek, neemt een acteur de winkel tijdelijk over. Helaas vindt er op die dag juist een controle plaats. Een inspecteur die niet van plan is iets door de vingers te zien steekt zijn neus in het wel en wee van de winkel. Als ook nog een verwarde vrouw zonder verblijfsvergunning even komt uitrusten met een kop koffie, is de chaos compleet.

Schrijver Don Duyns baseert zich op interviews met de winkeliers uit de Javastraat. De regie is in handen van artistiek leider van de Toneelmakerij Liesbeth Coltof. De voorstelling is steeds in een andere winkel in de Javastraat te zien.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden