Hans en Griet nieuw
 

Hans en Griet

coproductie met Silbersee: Magisch muziektheater voor de hele familie

De Toneelmakerij en Silbersee presenteren: Hans en Griet.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek.  
Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf?


Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad.

Lees hier meer over de voorstelling, makers en spelers.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

lesmateriaal
Alle klassen die naar de voorstelling gaan, krijgen een survival kit voor de grote stad. Want je kunt honderd sprookjes lezen, rekensommen maken, d’s en t’s op de juiste plek zetten, maar hoe overleef je in de stadsjungle?

survival-workshop
Voor ouders en kinderen is er de survival workshop, waarbij je jezelf uit de meest benarde situaties leert redden. Heb je iets aan de raad van je ouders of sturen ze je het bos in?

GPS speurtocht   
Zwerf door de stad in het spoor van Hans en Griet. Lukt het jou om de bedreigingen en verlokkingen van de grote stad te weerstaan en op tijd in de schouwburg aan te komen?  

kerndoelen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 34, 35, 54, 55, 57 en 58

contact
Toke Voornhout
06 234 743 15
toke@toneelmakerij.nl

Lees meer