Groepsfoto.GIF
 

HC Othello

Van 12 tot en met 16 mei 2014 speelt TMJong - de jongerengroep van de Toneelmakerij - een eigenzinnige versie van Shakespeares Othello in de theaterzaal van de Toneelmakerij. Vier jaar geleden is de Toneelmakerij met 11 middelbare scholen uit Amsterdam en de Provincie Noord- Holland een samenwerking aangegaan. Met leerlingen van 5 van deze Toneelmakerijscholen maken wij elk jaar een presentatie met de jongerentheatergroep TM Jong. Dit jaar gaat regisseur Rocco van Loenen aan de slag met een groep amibitieuze en talentvolle scholieren. 

"Othello, de Moor van Venetië"; William Shakespeare schreef het toneelstuk begin 1600. Het staat bol van liefde, jaloezie, ambitie en wraak en vertelt over hoe die gevoelens de val van een man - Othello - kunnen veroorzaken. Een zwarte man, die ook nog eens de prachtige, blanke, Desdemona trouwt. 

HC Othello is Othello, maar dan anders. Zo is de Othello van TMJong is géén generaal in het Venetiaanse leger...

Otjim is sterspeler bij een gerenommeerde hockeyclub. Tussen alle gesoigneerde hockeyers is hij een vreemde eend in de bijt. De spelers van zijn team kijken hem met de nek aan en zijn jaloers op zijn begaafde spel. Bovendien heeft hij een relatie met de prachtige Deedee, de dochter van de coach. De teamgenoten van Otjim wordt het allemaal te gortig. Ze bedenken een plan om hem eens goed op zijn plek te zetten. Met desastreuze gevolgen.

première 12 mei 2014

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden