Het begin van alles
 

Het begin van alles

Hoe moeilijk kan het zijn om de wereld te scheppen? Eerst alles wegdenken wat er nu is. Geen aarde, geen zee, geen papa’s, geen mama’s, geen ‘jij’ en geen ‘ik’. Alleen één grote Rommel.

Ron en Sjon zijn verhuizers. Ze sjouwen, kletsen, eten hun boterhammen en schelden op de baas. Als ze op een dag met hun kisten midden op een toneel staan voor een zaal vol kinderen, blijkt er nergens iemand die de pakbon kan tekenen. En dan duikt er ook nog eens een meisje zonder naam op, met wel honderd vragen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Met de troep uit de kisten bouwen Ron en Sjon de hemel en bedenken het licht van de zon en de maan. Ze fantaseren er planten en kokosnoten bij. Ze vechten tegen monsters en oude goden die de baas willen zijn. Hun vingers toveren dieren die ze namen geven: Giraf, Rups, Sjonita. En als ze uitgespeeld zijn en alles af is, is het opnieuw een grote Rommel. Maar wel eentje die er wezen mag.

Na De hongerende weg (2007), De Storm (2011) en Pinokkio (2012) opnieuw een samenwerking van Liesbeth Coltof, Rieks Swarte en Carly Everaert. Het is een voorstelling voor beginners; voor nieuwsgierige kleine en grote mensen vanaf vijf jaar die niet bang zijn om vragen te stellen. Met maskers, poppen, maquettes en scheppingsverhalen uit alle windstreken scheppen drie acteurs met een zaal vol kinderen een nieuwe wereld op het toneel.

première 28 februari 2015

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden