INKLEUR_1 © Hedy Tjin.png
 

In Kleur

Vier nieuwe theaterteksten over het koloniale verleden van Nederland

De Toneelmakerij, Theater De Krakeling en Urban Myth organiseren van 28 juni t/m 1 juli opnieuw een feestelijke en theatrale Keti Koti-viering voor de hele familie met verhalen en een traditionele maaltijd. 

Aanstormende talenten Anton de Bies, Sharona Maguette DiopIdi Lemmers en Maggie Schmeitz schrijven vier nieuwe theaterteksten die laten zien dat het koloniale- en slavernijverleden nog steeds merkbaar is in het heden. Gastvrouw Jeritza Toney neemt jong en oud mee in een bijzondere theatermiddag/avond met lekker eten, goede gesprekken, mooie muziek en wie weet eindigen we samen op de dansvloer.


IN KLEUR geeft ruimte aan thema’s die tot nu toe weinig aandacht kregen binnen het Nederlandse jeugdtheaterrepertoire. Deze verhalen vullen ons collectief geheugen aan, zodat deze omvangrijke geschiedenis voortleeft bij kinderen en jongeren van nu.

Dit programma maakt onderdeel uit van het initiatief Theater voor Keti Koti, waarbinnen podia en gezelschappen op 30 juni en 1 juli programma’s presenteren die verhalen vertellen over het koloniale- en slavernijverleden van ons land.

 

 

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden