Macbeth
 

Macbeth

Blood on the dance floor

In coproductie met ICKamsterdam

Hij is jong, deze Macbeth. En hunkert naar leven. Net terug van de oorlog, weet hij wat het is om te doden. Hij heeft de macht van het bloed leren kennen en in zijn hoofd spookt het. Stemmen fluisteren dat hij niet terug kan naar de jongen van vroeger. Die is er niet meer. 

Hij gaat nemen wat hem toekomt. Niet denken, niet twijfelen. Dood aan de bestaande wereldorde. Het is zijn tijd en het gelijk staat aan zijn kant. Op weg naar absolute macht zijn er geen wetten meer. Fuck the world. Macbeth moordt.

Maar met elke dode worden de stemmen in zijn hoofd luider. De vermoorde kinderen, dansen om hem heen. De afgeslachte vrienden overvallen hem. Het kwaad dat hij in zichzelf heeft toegelaten, keert zich tegen hem. Is er een weg terug? En wat blijft er over als de woede verdwijnt?

Macbeth is het tweede deel van de Shakespeareserie van de Toneelmakerij. Na de succesvolle Storm met Rieks Swarte, gaat regisseur Liesbeth Coltof nu de samenwerking aan met dansmakers Emio Greco en Pieter C. Scholten. Geïnspireerd door de opmars van jonge mannen, die overal op de wereld de macht grijpen. Zonder schaamte, zonder mededogen, overtuigd van het eigen gelijk. In Macbeth wordt gedanst als de demonen opstaan. Zij breken door alle pantsers heen, zijn wat alleen Macbeth kan zien. Schuld? Geweten? Spijt? Een voorstelling waarin het lichaam protesteert als de menselijkheid verdwijnt.

Informatie en boekingen voorstellingen in het theater
Stip theaterproducties, Els Hazenbos
020-6230623, els@stipproducties.nl 

première 9 oktober 2015

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

Young Macbeth

Je bent jong en je neemt wat je toekomt. Iedereen die je in de weg staat moet het ontgelden. Alles is geoorloofd. Maar is het doel zo’n verbeten strijd wel waard…?

Tijdens de workshop maken leerlingen met tekst en beweging een choreografie over woede en macht. Met de (gratis) lesbrief kunnen u en uw leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. Wij kunnen ook workshops bij u op school of in het theater verzorgen.

Young Macbeth
Naast de reguliere workshop en lesbrief is het beperkt mogelijk in te schrijven op het bijzondere project Young Macbeth. Een school gaat met alle klassen van een jaarlaag naar de voorstelling en volgt drie workshops: een dansworkshop, een theaterworkshop en een workshop die ingaat op het thema van de voorstelling. Hierna kunnen leerlingen zich inschrijven om samen met de acteurs en dansers van Macbeth te werken aan hun eigen versie van het stuk. Deze presentatie mogen zij in het theater spelen voor publiek. Zie hier het resultaat!

Lees meer