Meisjes pakken de jongens
 

Meisjes pakken de jongens

Meisjes pakken de jongens is een stoere schoolpleinkomedie in het theater, vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Geregisseerd door Zilveren Krekel 2019-winnares Belle van Heerikhuizen en geschreven door Gouden Krekel 2018-winnaar Tjeerd Posthuma.

“Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes?” Het zit Zoë al lange tijd dwars. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en undercover te gaan bij de jongens. Met hulp van haar vriendinnen transformeert Zoë en de volgende dag is ze ‘het nieuwe jongetje’ in de klas. Het begint als een droom van vrijheid vol ruwe spelletjes, hard schreeuwen en vieze kleren. Maar is ‘de andere kant’ echt zo veel mooier als Zoë dacht?

Een stoere schoolpleinkomedie over de grote vraag: wie zijn er nu beter af, de jongens of de meisjes? Wat valt er te halen bij het andere geslacht? Meisjes pakken de jongens is een ode aan meisjes op voetbal en jongens op ballet.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

Voor vrij publiek en onderwijs


educatie / lesmateriaal
 > onderwijs
Doe de grote GENDER-IDENTITEITEN TEST. Gewoon een jongen of een meisje zijn is zó vorige eeuw. Welke van de 56 genderidentiteiten past bij jou? Doe de test! 

workshop > vrij publiek
Battle tussen de seksen. De meiden bekwamen zich in typische jongensdingen, terwijl de jongens met een hardloopwedstrijd op hakken bezig zijn. Ontdek welke skills, ooit bedacht voor het andere geslacht, kunnen helpen om de beste versie van jezelf te worden. Mix and match! 

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 53, 54, 55, 57, 58


Boeken: toke@toneemakerij.nl

Lees meer