Meisjes pakken de jongens
 

Meisjes pakken de jongens

Meisjes pakken de jongens is een stoere schoolpleinkomedie in het theater, vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Geregisseerd door Zilveren Krekel 2019 winnares Belle van Heerikhuizen en geschreven door Gouden Krekel 2018 winnaar Tjeerd Posthuma. 

Ze hoeven geen jurk aan. Ze mogen hun haren kortgeknipt. Ze mogen in een lantaarnpaal klimmen en hun broek kapot maken. Ze mogen met hun benen wijd zitten. En: niet alles is roze. ‘Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes?’ Dat vragen Zoë en haar vriendinnen zich af. Jongens hebben vast een geheim. Maar wat is het trucje waarmee ze de juf hypnotiseren voordat ze gaan stoeien? Is het een gadget of een snoepje dat ze elke dag eten? Eén ding weten ze zeker: wat het ook is, het is verstopt op de enige plek waar geen meisjes mogen komen. De jongens-wc. Zoë gaat spioneren, daarvoor moet ze doen alsof ze een jongen is. Maar hoe doen jongens eigenlijk? En wat moet Zoë dan doen als ze straks in de jongens-wc is?

Meisjes pakken de jongens gaat over de vraag of jongens inderdaad beter af zijn. Waar komt dit gevoel vandaan? Hebben alleen meisjes dit of zijn jongetjes ook wel eens nieuwsgierig naar hoe meisjes het hebben? Wat valt er te halen bij het andere geslacht? Een ode aan meisjes op voetbal en jongens op ballet. 

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden