Meisjes pakken de jongens
 

Meisjes pakken de jongens

ode aan meisjes die in bomen klimmen en jongens op ballet

“Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes?” Het zit Zoë al lange tijd dwars.  Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en undercover te gaan bij de jongens. Met hulp van haar vriendinnen transformeert Zoë en de volgende dag is ze ‘het nieuwe jongetje’ in de klas. Het begint als een droom van vrijheid vol ruwe spelletjes, hard schreeuwen en vieze kleren. Maar is het leven aan 'de andere kant' echt veel mooier? 


Meisjes pakken de jongens
is een stoere schoolpleinkomedie vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Over de grote vraag: wie zijn er nu beter af, de jongens of de meisjes? Geregisseerd door Zilveren Krekel 2019-winnares Belle van Heerikhuizen en geschreven door Gouden Krekel 2018-winnaar Tjeerd Posthuma.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

Voor vrij publiek en onderwijs

De genderfabriek is ontploft en alle data zijn verloren. De fabriek was toch al niet heel erg up-to-date. Het wordt hoog tijd voor nieuwe inzichten en waar zijn die beter te vinden dan bij jullie op school?

lesmateriaal   
Doe de grote GENDER-IDENTITEITEN TEST. Gewoon een jongen of een meisje zijn is zó vorige eeuw. Welke van de 56 genderidentiteiten past bij jou? Doe de test!   

workshop
Battle tussen de seksen. De meiden bekwamen zich in typische jongensdingen, terwijl de jongens met een hardloopwedstrijd op hakken bezig zijn. Ontdek welke skills, ooit bedacht voor het andere geslacht, jou kunnen helpen de beste versie van jezelf te worden. Mix and Match!

kerndoelen 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 53, 54, 55, 57, 58   

contact
Toke Voornhout
06 234 743 15
toke@toneelmakerij.nl

Lees meer