02-Ontspoord-Def-stnd.jpg
 

Ontspoord

"Jij en ik, we zijn gewoon de laatste aardappelen in een zak. Wel eens de laatste aardappel in een zak gezien? Die aardappel denkt dat het donker de aarde is en dus begint 'ie wortel te schieten, maar het donker is geen aarde en het enige dat ‘ie opzuigt is een mondvol lucht."

Welkom in Nergens. Een troosteloos stadje om meteen te vergeten. Ooit hadden de mannen er werk. Maar nu de glazen bordenfabriek gesloten is, onderhouden de vrouwen het gezin. In deze uithoek wordt maar naar één ding uitgekeken: de trein van 19:10 uur. 1500 ton gitzwart glimmend staal, oorverdovend denderend over de smalle spoorbrug, hoog boven de al jaren droge rivier. Daar wachten Pace en Dalton op het juiste moment om te doen wat niemand durft, om te bewijzen dat zij bestaan. Als de aanstormende trein de hoek om komt, rennen ze er zo hard mogelijk op af, om net voordat de trein de spoorbrug op raast, de overkant te halen. Er is geen berm en elke aarzeling is fataal.

Ontspoord is een voorstelling met de adem van een popconcert. Rauw, rafelig muziektheater waar het hart uit de longen wordt gezongen. De lege stad wordt muziek, met de trein als haar ritme.

première 21 september 2013

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden