Pavements of gold vrijstaand kl.png
 

Pavements of gold

Over en in Amsterdam Zuidoost

Het is een zonnige ochtend in Zuidoost en Angel, het dapperste meisje van de Bijlmerdreef, gaat op pad. Ze vindt het hoog tijd antwoorden te krijgen op vragen die haar vader ontwijkt. Angel loopt langs winkels vol spullen, huizen waar muziek wordt gemaakt, door parken, over pleinen en langs metrostations. Ze ontmoet opmerkelijke figuren en verre vrienden, doodnormale voorbijgangers en behulpzame buren. Voor sommigen blijft Angel onzichtbaar, door anderen wordt ze gezien. Midden in die stad, vol leven, kleuren, geuren en geluiden belandt ze bij iemand die op haar wacht.

Pavements of Gold is een hartverwarmende en kleurrijke mix van tekst, beeld en veel muziek. Bekroond illustrator Brian Elstak tekent Angels wereld; een stad die herkenbaar en magisch is en in zijn uitbundige tekenstijl zowel decor als kunstwerk.

Pavements of Gold is een samenwerking van de Toneelmakerij met het Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling.

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

Net als Angel nemen wij een kijkje in het hoofd van een onbekende buurman. Wat doet hij in de avonden als de gordijnen dicht zijn? Knutselt hij modelvliegtuigjes in elkaar, praat hij met zijn gouden kat of zingt hij gospels in zijn onderbroek?

Alle kinderen die met school naar Pavements of Gold gaan, krijgen een dichtworkshop en maken met heldere aanwijzingen van de dichter samen een poëtisch verhaal over hun alledaagse buurtje. Samen vormen deze gedichten een spannende beschrijving van de bewoners rond uw school. De meest bijzondere buren krijgen een gouden tegel op de Pavement of Gold rond het theater.

Lees meer