Sweet Sixteen 07 © Sanne Peper.jpg
 

Sweet sixteen

Over ouder worden dan je grote zus

Orange Theatre Company brengt in samenwerking met de Toneelmakerij de Engelse versie van Sweet Sixteen.
Van 16 t/m 25 juni is de voorstelling te zien in Het Amsterdams Theaterhuis. Kaartjes kun je hier kopen.

Dunya staat op het punt om ouder te worden dan haar zus Dido ooit is geweest. Die moest zo nodig een eind aan haar leven maken op haar zestiende. De avond voordat ze een spreekbeurt over zelfmoord gaat geven, duikt Dunya nog één keer in de dagboeken van haar zus. Daarna gaat ze alles verbranden wat met haar te maken heeft. Want wat heb je aan de levenslessen van iemand die nooit heeft geweten hoe het is om zestien te worden? Wat heb je sowieso aan de levenslessen van iemand die eigenlijk niet wilde leven? Dunya is klaar om afscheid te nemen van het verdriet over haar zus. Ze wil door met leven. Dan staat zuslief opeens in haar kamer. Ze gaan in gesprek. Wat was er nou eigenlijk met Dido aan de hand? Weet ze wel wat ze Dunya en hun ouders heeft aangedaan? Waarom heeft ze Dunya niet om hulp gevraagd?


“Mijn zus heet Dido. Ze is dood en ik mis haar vreselijk. Ze heeft zichzelf doodgemaakt en ik zal nooit snappen waarom."

Casper Vandeputte schreef in nauw overleg met regisseur Belle van Heerikhuizen Sweet Sixteen. Een dialoog tussen twee zussen, waarvan de oudste zelfmoord heeft gepleegd. Het publiek is er getuige van hoe Dunya de emotionele confrontatie aangaat met haar overleden zus, maar ook met zich zelf.


Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0900-0113 of www.113.nl

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden