Sweet Sixteen 07 © Sanne Peper.jpg
 

Sweet sixteen

Klassenvoorstelling over ouder worden dan je grote zus

Dunya staat op het punt om ouder te worden dan haar zus Dido ooit is geweest. Die moest zo nodig een eind aan haar leven maken op haar zestiende. De avond voordat ze haar Sweet Sixteen feest gaat vieren, duikt ze nog één keer in de dagboeken van haar zus. Daarna gaat ze alles verbranden wat met haar te maken heeft. Want wat heb je aan de levenslessen van iemand die nooit heeft geweten hoe het is om zestien te worden? Wat heb je sowieso aan de levenslessen van iemand die eigenlijk niet wilde leven? Dunya is klaar om afscheid te nemen van het verdriet over haar zus. Ze wil door met leven.


Dan staat zuslief opeens in haar kamer. Ze gaan in gesprek. Wat was er nou eigenlijk met Dido aan de hand? Weet ze wel wat ze Dunya en hun ouders heeft aangedaan? Waarom heeft ze Dunya niet om hulp gevraagd?


Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0900-0113 of www.113.nl

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

speeddate van steunpilaren

Wanneer haar zus Dido is overleden, krijgt Dunja tot haar afschuw een kaart met een huilend konijn waarop haar klas haar sterkte wenst. Maar het is ingewikkeld, want hoe ben je er voor een klasgenoot?

Na de voorstelling Sweet Sixteen doen we met de klas een speeddate van steunpilaren, waarin elke leerling onderzoekt hoe hij of zij gesteund wil worden en we inventariseren welke vormen van troost er zijn. De speeddate is de opmaat naar een nagesprek; door te refereren aan Dunja of Dido kunnen de jongeren indirect iets vertellen over wat er in hen omgaat.

Lees meer