Gezelligere dood.jpg
'Als het leven geen zin heeft, dan maakt het maar zin.' Gummbah

Sweet sixteen

Klassenvoorstelling over ouder worden dan je grote zus

Dunya staat op het punt om ouder te worden dan haar zus Dido ooit is geweest. Die moest zo nodig een eind aan haar leven maken op haar zestiende. De avond voordat ze haar Sweet Sixteen feest gaat vieren, duikt ze nog één keer in de dagboeken van haar zus. Daarna gaat ze alles verbranden wat met haar te maken heeft. Want wat heb je aan de levenslessen van iemand die nooit heeft geweten hoe het is om zestien te worden? Wat heb je sowieso aan de levenslessen van iemand die eigenlijk niet wilde leven? Dunya is klaar om afscheid te nemen van het verdriet over haar zus. Ze wil door met leven.

Dan staat zuslief opeens in haar kamer. Ze gaan in gesprek. Wat was er nou eigenlijk met Dido aan de hand? Weet ze wel wat ze Dunya en hun ouders heeft aangedaan? Waarom heeft ze Dunya niet om hulp gevraagd?

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0900-0113 of www.113.nl

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden


Scholen

TED Talk

Na afloop van de voorstelling maken we een TED Talk. Geïnspireerd door de speech van Martin Luther King 'I have a dream', die begint met de woorden: So even though we face the difficulties of today and tomorrow, I still have a dream… schetsen we onze eigen hoopvolle vergezichten. 

Behalve aan een overtuigend verhaal, werken we ook aan aantrekkelijke beelden, humor en lichaamstaal, om jouw toekomstperspectief over het voetlicht te brengen.

Lees meer