Promobeeld De Jongens - Bart Grietens-kleiner.jpg
 

TM Amsterdam - Jongens van hier

Deze stenen hebben alles gezien
Van 1705 tot de dag van vandaag
Hier is het gebeurd
In het RKJW
Rooms Katholiek Jongens Weeshuis
Of Rode Kool Jongen wat Heerlijk
Maar eigenlijk,
Rot Kreng Je Woont Hier

Niet lang geleden was het pand van de Toneelmakerij een weeshuis en liepen er geen acteurs maar nonnen en kleine jongens rond. Vanaf 1705 werd hier generatie na generatie grootgebracht.

Acht jongeren ontmoeten vier van deze jongens van toen -nu mannen op leeftijd. Ze hebben meer overeenkomsten dan je op het eerste gezicht denkt. Een deel van de jongeren is net als de mannen uit huis geplaatst en groeit op bij pleegouders. Samen vertellen ze het verhaal van de jongens van hier, over de uitzonderlijke moed en veerkracht waarmee kinderen zich staande kunnen houden. 

Van de verhalen die zij deelden is een voorstelling gemaakt en drie podcasts. De podcasts blijven in het voormalig weeshuis achter. Zo klinken lang nadat de laatste strofe van de voorstelling is weggeëbd, de verhalen van het gebouw nog na.

Jongens van hier is de aftrap van TM Amsterdam. TM Amsterdam vertelt de geheimen die Amsterdamse gebouwen bewaren. Samen met jongeren en mensen die met het gebouw te maken hebben, doen we onderzoek en creëren we levend erfgoed. 

Kaarten kosten €7,50 voor volwassenen en €5,00 jongeren. Reserveren kan via e-mail naar: reserveren@toneelmakerij.nl of 020–5226070.

 

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden