home

Rijnreisje educatie

Rijnreisje-lespakket

Elke klas die naar de voorstelling komt, ontvangt automatisch het Rijnreisje lespakket. Tijdens het bouwen aan een grote maquette van de Rijn, komen de leerlingen van alles te weten: waar komt rivierwater eigenlijk vandaan en wat zit erin verborgen? Wat gebeurt er allemaal op om en in de rijn? En hoe kunnen alle planten, dieren en mensen samen nog heel lang van deze mooie rivier blijven genieten?  

Het lespakket bij Rijnreisje is geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, theater en beeldende vorming in één. Elke klas die naar de voorstelling komt ontvangt automatisch het Rijnreisje lespakket.

Een muzikaal en toegankelijk theaterfeest met Rijnreisje-lespakket en spel voor in de klas

Het Rijnreisje spel – Workshop 

Een levensgroot spelbord wordt uitgezet. Grote kartonnen zetstukken sieren de spelvloer. Twee glimmende zalmen zijn klaar voor de start. In dit theatrale spel werken alle deelnemers samen om de twee zalmen zo snel mogelijk naar hun geboorteplek te brengen. Een levend ganzenbord, correctie zalmenbord, waarbij iedereen verschillende rollen aanneemt. Het ene moment spelen de deelnemers samen achter het net vissende vissers, een ander moment een stevige regenbui of plastic soep. Er wordt gedanst, gespeeld en vooral veel samengewerkt om de zalmen snel thuis te brengen. Deze workshop heeft de ruimte nodig en wordt gegeven in een speel- of gymzaal.  

  • Wil je gelijk boeken? Vul dan het contactformulier in, en we nemen z.s.m. contact met je op!

Praktische informatie spel

  • geschikt voor po, groep 4 t/m 6
  • speelperiode februari t/m april 2024
  • kosten € 100,- 
  • lengte 60 minuten

Project in Huis 

De Toneelmakerij verandert voor even in het paleis van de Rijncommissie, een groep van raadgevers die de Rijn en Rijngebruikers moet beschermen. Maar soms is wat goed is voor de één, niet goed voor de ander! De Rijncommissie is op zoek naar goede ideeën en creatieve oplossingen. Kom met de klas op bezoek en help mee. Ga op survivaltocht over de Rijn. Leer al knutselend, schrijvend, dansend en zingend van alles over de Rijn en haar bewoners. Bezoek in de theaterzaal de voorstelling Rijnreisje en geef tot slot een mooi advies aan de Rijncommissie.  

Het project in huis duurt een gehele schooldag. Een unieke kans om deel te nemen aan voorlopig ons laatste het project in huis…mis het niet!