home

De drie biggetjes en het wolfspak

6YHñD>
Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves

Agenda

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven.

De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil.

De drie biggetjes en het wolfspak is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen.

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-ageverhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.

Makers en spelers

  • tekst Sophie Kassies
  • regie Paul Knieriem
  • dramaturgie Paulien Geerlings
  • regieassistent Floyd Koster

Aanbod voor scholen

Verhalen leven overal: in je opa, in dierbare herinneringen, in voorwerpen die al jaren op de schoorsteenmantel staan. Alle leerlingen die met hun klas de voorstelling bezoeken, krijgen een magisch schrijfschrift waarin we deze verhalen tot leven wekken. Naast het lesmateriaal is er een Sheherazade-schrijfworkshop beschikbaar voor scholen en theaters. Zo verzamelen we verhalen uit alle windstreken en vertellen we ze door. De mooiste verhalen komen in een luisterboek dat wordt voorgelezen door de acteurs van 1000+1 nacht. Het luisterboek wordt gratis aangeboden aan de kinderen in de plaatselijke zieken- en Ronald McDonald-huizen. 

Gezicht achter de voorstelling

De Toneelmakerij is continu in beweging. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters.