home

De Stokjesman

>

Agenda

De vader van Patichek en Shir is heel handig. Een echte klusser. Dat komt goed uit want ze moeten een mooie kast bouwen. Misschien wel de mooiste kast van Nederland. Alleen dan komt Paticheks moeder weer thuis van het 'uitwaaien', denkt Patichek. Shir denkt van niet. Zij heeft straatvriendinnen en weet dus wel beter. Want papa drinkt liever dan dat hij klust en hij slaapt in een grote fles. Dat is toch niet normaal! En wie was die vrouw op de kermis waar ze haar vader mee zag? 

DE STOKJESMAN vertelt het tragikomische verhaal over een onweerstaanbaar imperfecte familie waar je als publiek van gaat houden. Schrijver en acteur Pawlicki heeft Pools-Israelische wortels en plukte voor dit verhaal aspecten uit zijn eigen leven – DE STOKJESMAN is zijn debuut als jeugdtheaterschrijver. 

Dood Paard, de Toneelmakerij en Theater De Krakeling maken de voorstelling over heimwee naar het geboorteland, loskomen van je wortels en de zoektocht om je ergens thuis te voelen. De Stokjesman wordt een coming-of-age over de ontdekking dat je ouders niet altijd een held zijn en je het soms beter zelf kan redden.

de Volkskrant

“Acteur en schrijver Tomer Pawlicki maakt met 'de Stokjesman' een fraai debuut als jeugdtheaterschrijver

Acteur en schrijver Tomer Pawlicki maakt met 'de Stokjesman' een fraai debuut als jeugdtheaterschrijver ★★★★☆ | De Volkskrant