home

De Toverfluit

>
Mozart to the moon and back

Agenda

Pamina, een heel gewoon meisje en bewoner van planeet aarde, hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Ze verstaat alles, ook al denken haar ouders van niet.
Toch valt ze in slaap en in haar dromen van sterrenstof ontmoet ze Tamino, een heel gewone astronaut uit de toekomst. Ondanks de lichtjaren afstand herkennen ze veel in elkaar. 

Maar in haar droom heersen ook duistere machten; Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker.

Wie zijn deze Zon en Nacht? En wat hebben zij met Pamina te maken? Is ze opgewassen tegen deze kosmische krachten die hun eigen belang steeds vooropstellen? 
Een mythisch sprookje over kinderen met een missie.

De Toverfluit is een van de beroemdste opera’s ter wereld. De Toneelmakerij en Silbersee maken samen een volstrekt eigentijdse versie waarin opera, theater, hiphop en dans samenvloeien tot magisch muziektheater voor de hele familie.

BEATBOXEN OP MOZART
Luister hier naar  ‘Een meisje om te zoenen’, een muziekfragment uit De Toverfluit. Misschien herken je het wel van de muziekles op school, rap of beatbox dan mee en geef een voorstelling in je eigen woonkamer! De tekst vind je hier.

Educatie

LESBRIEF
Pamina valt in slaap terwijl haar ouders ruzie maken. Ze verdwijnt in een eigen heelal, een droomwereld waarin de Koningin van de Nacht en de Zon ruzie om haar maken. In dat heelal vindt ze haar eigen weg. Met het lesmateriaal kunnen kinderen een glow in the dark poster maken voor boven hun bed. Ze krijgen een werkposter om hun eigen heelal vorm te geven, waar hun eigen regels gelden en waar elke planeet staat voor een eigenschap die ze hebben. De posters zijn ook te vinden in de theaters!

WORKSHOP
Elke dag zit vol keuzes, het begint al als je opstaat: blijven liggen of meteen opstaan, je spijkerbroek of je jogging, pindakaas of hagelslag? Dat lijkt nog redelijk makkelijk, maar wat als de vraag steeds moeilijker wordt en het antwoord belangrijker. Stel dat er iemand verdrietig wordt van wat jij kiest. Moet je dan wel kiezen? Bestaat er zoiets als een goede of slechte keus? We pijnigen onze hersenen, kiezen en spelen totdat het ons duizelt van alle vragen en we net als Pamina liever in slaap vallen om te ontsnappen aan deze keuzestress. Misschien wordt in onze dromen tussen de sterren duidelijk wat wij echt graag zelf zouden willen…

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078