home

De wilde wilde wereld

>

Agenda

“Oh kijk hier, een beestje. En daar! Wat doet die meneer? Juf! Peter laat z’n blote kont zien!” Thomas kan niet stil zitten, hij kan niet luisteren, hij dendert overal op af.

 

Een uurtje rust in de klas, dat is alles wat zijn juf vraagt. Dus zet ze hem buiten met een zak chips. Als daar een man voorbij komt met harige oren en in zijn armen een enorme bol, kan Thomas toch niet anders dan hem volgen? Knalgele steentjes leiden de weg naar een wereld, minstens net zo wild als hij. De drie viezige wezens die hier leven, grommen, rennen, vechten, ze knuffelen hem plat en poepen waar ze willen. Een wilde wilde wereld om volledig uit te razen. Uiteindelijk beseft Thomas dat de gewone wereld toch niet zonder hem kan. Dan is oma in het weekend helemaal alleen. Maar hij weet ook dat hij hier altijd terug kan komen.

première 18 juni 2011

TheaterjournaalTheaterjournaal

"Regisseuse Daniëlle Wagenaar heeft haar fantasie goed laten gelden door mensen en dieren in deze absurdistische wezens te verenigen. De kinderen in het publiek leven flink mee en vertellen na afloop onbevangen wat er zich zojuist allemaal heeft voorgevallen. Een fijne jeugdvoorstelling die laat zien dat avonturen overal te vinden zijn. Als je ze maar aan durft te gaan."

Makers en spelers

  • tekst en regie Daniëlle Wagenaar
  • spel Peter van Heeringen, Niek van der Horst, Manon Nieuweboer, Eva Zwart
  • kostuumontwerp Roos Smith
  • dramaturgie Annemarie Wenzel
  • beelddramatugie Hanna Jansen
  • Jaartal 2011