home

Een kleine brief aan de grote stad

6 YHñD >
Een theatrale ontdekkingsreis door Amsterdam

Agenda

Een postduif moet een brief bezorgen aan het hart van de stad, maar hij heeft geen idee waar dit is. Tijdens zijn reis door Amsterdam komt hij langs verschillende bekende plekken: Artis, De Arena, De Amstel, A’dam Toren, Westertoren, EYE Filmmuseum en de metro. Zo ontdekt de duif steeds meer over de stad en vindt hij uiteindelijk wat hij zoekt.

Een kleine brief aan de grote stad speelt vanaf april op basisscholen in Amsterdam. Tijdens de voorstelling helpen de kinderen Duif met het vinden van hartje Amsterdam. Samen maken ze een reis door de stad.
Elke leerling krijgt een mooi prentenboek cadeau voor thuis! Daarbij zijn de boeken te vinden in ons Zwerfboekenstation.

Een kleine brief aan de grote stad is een samenwerking van Theater De Krakeling en de Toneelmakerij; dé twee Amsterdamse plekken voor jeugd en theater. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen met theater in aanraking komen. Theater daagt uit, prikkelt je fantasie en laat je met nieuwe ogen naar de wereld om je heen kijken. Met deze klassenvoorstelling ontdekken de kinderen hun eigen stad en reizen ze samen naar plekken waar ze wellicht nog niet eerder kwamen.

Verbeeldingskracht, fantasie, burgerschap en ontwikkeling van identiteit staan centraal tijdens Een kleine brief aan de grote stad.

Een kleine brief aan de grote stad is een kennismakingsvoorstelling voor scholen die nog nooit naar Theater De Krakeling zijn geweest of een voorstelling van de Toneelmakerij hebben gezien.

Makers en spelers

  • door de Toneelmakerij en Theater De Krakeling
  • regie Sara Giampaolo
  • artistiek advies Paul Knieriem
  • concept en vormgeving Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
  • tekst voorstelling en boek Sara Giampaolo
  • illustraties boek en decor Anne Fé de Boer
  • Jaartal 2021

Gezicht achter de voorstelling

De Toneelmakerij is continu in beweging. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters.