home

Het klasje van Riki

>
Als je niet de kring in gaat, dan speelt er nooit meer niemand met je.

Agenda

Donderdag 12 december gaat Het klasje van Riki in première in het Toneelmakerijtheater in Amsterdam. Het klasje van Riki (oorspronkelijke titel Gan Riki) is geschreven door David Grossman. De voorstelling was al in verschillende landen te zien, nu speelt het stuk voor het eerst in Nederland, in een vertaling van Judith Herzberg. Het klasje van Riki is een initiatief van de vier toneelscholen uit Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Maastricht en is ook in bijna al deze steden te zien.

De studenten maken Het klasje van Riki onder leiding van regisseur Paul Knieriem. Ze vertellen het verhaal van acht kleuters én hun juf Riki. We volgen ze twee dagen lang in de klas, hun speelterrein. Spel en realiteit lopen constant door elkaar. Er worden regels gemaakt, rangen uitgedeeld en verspeeld, vriendschappen gemaakt en verbroken.

De voorstelling wordt gespeeld voor een publiek van tien jaar en ouder. Het klasje van Riki behandelt thema’s als gendergelijkheid, relationele spanningen, sociale verschillen en financiële problematiek vanuit de blik van vierjarigen.

Credits

  • producent Amsterdam Toneelschool, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, ArtEZ, Toneelacademie Maastricht
  • dramaturgie Rosa van Kollem
  • spel Dahiana Candelo Santander, Isabel Hees, Luuk Jansen, Max Laros, Friedl de Nyn, Jasper van der Pijl, Reno van Rijsewijk, Evelien Wieringa