home

Icarus

>
Het vliegen is allang begonnen

Agenda

Zingend stappen ze je klaslokaal binnen, Icarus en zijn vader, de beroemde uitvinder Daedalus. Ze zijn op weg door een gigantisch doolhof, in het midden van de nacht.

Dat Icarus liever in bed was gebleven, wil zijn vader niet horen: “Kijk toch eens om je heen. Je hebt nog niets gezien!” Daedalus bouwde het doolhof speciaal voor koning Minos om er een monster in op te sluiten. Morgen wordt het geopend met een groot feest. Wat doen vader en zoon er dan nu al? En waarom heeft Daedalus een rugzak volgepakt met koekjes, een thermosfles en Icarus’ lievelingsvouwpapiertjes? Daedalus zegt niets, een kind is gauw bang, denkt hij. Als ze verdwaald blijken en Daedalus bezig gaat met zijn magische instrumenten, besluit Icarus zelf een oplossing te zoeken.

Een eigenzinnige bewerking van de beroemde Griekse mythe, opnieuw verteld door twee acteurs midden in de klas. Over vaders en zonen, vasthouden en loslaten, en al groter zijn dan je zelf dacht.
Icarus is een remake van de succesvolle voorstelling van de Toneelmakerij uit 2012 in samenwerking met NT Jong.

Theaterkrant

"Er is slim gebruik gemaakt van de kleine klassen, tafeltjes en looppaden. Het spel is speels en serieus.
Icarus (Tijs Huys) is door zijn lichaamshouding en manier van praten echt een zesjarige, terwijl Daedalus (Peter van Heeringen) met zijn knorrige houding precies een uitvinder voorstelt. Een gevoelige, spannende en soms verdrietige voorstelling, waarin op een toegankelijke en speelse manier de mythe van Icarus wordt verteld."

Makers en spelers

  • tekst Benny Lindelauf
  • regie Muriël Besemer
  • spel Peter van Heeringen en Quincy van Driesten
  • kostuums Carly Everaert
  • dramaturgie Annemarie Wenzel
  • jaartal 2012