home

In Kleur 2023

8YHñD>
Vier nieuwe theaterteksten over het koloniale verleden van Nederland

Agenda

De Toneelmakerij, Theater De Krakeling en Urban Myth organiseren van 28 juni t/m 1 juli opnieuw een feestelijke en theatrale Keti Koti-viering voor de hele familie met verhalen en een traditionele maaltijd.

Aanstormende talenten Anton de Bies, Sharona Maguette Diop, Idi Lemmers en Maggie Schmeitz schrijven vier nieuwe theaterteksten die laten zien dat het koloniale- en slavernijverleden nog steeds merkbaar is in het heden. Gastvrouw Jeritza Toney neemt jong en oud mee in een bijzondere theatermiddag/avond met lekker eten, goede gesprekken, mooie muziek en wie weet eindigen we samen op de dansvloer.

IN KLEUR geeft ruimte aan thema’s die tot nu toe weinig aandacht kregen binnen het Nederlandse jeugdtheaterrepertoire. Deze verhalen vullen ons collectief geheugen aan, zodat deze omvangrijke geschiedenis voortleeft bij kinderen en jongeren van nu.

Dit programma maakt onderdeel uit van het initiatief Theater voor Keti Koti, waarbinnen podia en gezelschappen op 30 juni en 1 juli programma’s presenteren die verhalen vertellen over het koloniale- en slavernijverleden van ons land.

Makers en spelers

  • tekst Anton de Bies, Sharona Maguette Diop, Idi Lemmers en Maggie Schmeitz
  • artistiek en educatief team Paulien Geerlings, Michel Hormes, Enver Husicic, Paul Knieriem, Martien Langman, Jessica van der Tol, Jörgen Tjon A Fong, Jeritza Toney, Nina van Tongeren, Timothy de Gilde
  • met Floyd Koster, Anton de Bies, Yamill Jones, Quiah Shilue, Sharlee Daantje
  • gastvrouw Jeritza Toney
  • publiciteitsbeeld Hedy Tjin

Gezicht achter de voorstelling

De Toneelmakerij is continu in beweging. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters.