home

Jagtlust Smagtlust

>
TMJong

Agenda

Jagtlust Smagtlust is losjes gebaseerd op het verhaal van Fritzi en Heintje Harmsen van Beek, een broer en zus die het fortuin van hun ouders erfden en het geld er samen met vrienden al feestend doorheen joegen. Talentvolle makers Roeland Hofman en Jorieke Abbing werken samen met vijftien jonge spelers aan deze voorstelling rondom een romantisch vervallen huis en haar jonge excentrieke bewoners. Over kunst, liefde, poëzie, dansen, dromen, vrijheid, drinken, jagen en een butler.

TM Jong geeft talentvolle leerlingen de kans een kijkje te nemen in de keuken van een professioneel theatergezelschap. Onder vakkundige begeleiding maken ze kennis met alle facetten van theater maken met een eigen voorstelling als resultaat.

De invulling van het traject is elk seizoen anders. De eerste twee jaar is een voorstelling gemaakt geïnspireerd door de Toneelmakerij-producties No mans land en Tai box Verdriet. In 2012-2013 wordt voor het eerst een tekst op maat geschreven en geregisseerd door talentvolle makers Jorieke Abbing en Roeland Hofman. Deze editie begint met een spelweek onder leiding van Karlien Pijnenborg, hoofd educatie van de Toneelmakerij. Na de kerstvakantie start het maken van de voorstelling. Elke dinsdag komen de jongeren na schooltijd naar ons huis aan de Lauriergracht. Er wordt gezamenlijk gegeten en daarna gerepeteerd.

TM Jong zorgt voor intensief contact tussen de Toneelmakerij en haar jongerendoelgroep. Jongeren uit de eerdere groepen komen kijken naar de nieuwe TM Jong-productie en blijven het werk van de Toneelmakerij intensief volgen.

première 22 april 2013

Makers en spelers

  • tekst & regie Jorieke Abbing & Roeland Hofman
  • spel Amber Alkilmish, Ana Balestra, Yenthe Dirks, Suzie Hagens, Lieke Heil, Abbe Hekkert, Narouz Hofmann, Sam Jansen, Rozemarijn de Kruijk, Thor Louwerens, Nynke Nubé, Rose Sarpong, Noa Selles, Rosa Urban, Merel Vorst
  • zangbegeleiding Wiebe Gotink
  • kostuumadvies Meta Weyschedé