home

Japanse sprookjes

>

Agenda

Welkom in het magische bos van Caprera. Hier wonen de Kami: natuurgeesten van bomen, planten, dieren en mensen. Ze zitten diep verscholen en laten zich bijna nooit zien. Maar als je ze weet te vinden, kunnen ze je oeroude verhalen vertellen.  

De rondreizende bossjamaan Koele Bries is je gids. Hij kent elke boom op zijn duimpje en weet altijd de weg. Hij luistert naar de bladeren, bespiedt de wilde dieren en ruikt aan de wind.  

Kom mee op avontuur met Koele Bries. Trek je avonturenlaarzen of verhaalsandalen aan en ga mee op pad door Caprera, op zoek naar de Kami. Lukt het jullie om ze te vinden? En te verleiden hun verhalen te delen?  

Japanse Sprookjes dompelt je onder in de verhalen van het bos. Struin langs de bomen en woel met je voeten in de aarde. Sluit vriendschap met een regenworm en ontdek wat de overeenkomsten zijn tussen jouw leraar en een plant. Geniet met familie en vrienden van spannende sprookjes onder leiding van de enige echte Koele Bries.  

De theatermakers lieten zich voor Japanse sprookjes inspireren door de Japanse cultuur en natuur. Regisseur Jessie L’Herminez tekent voor een betoverende voorstelling waarin mysterieuze figuren je meenemen op een ontdekkingstocht door het bos van Caprera. 

Credits

  • regie Jessie L' Herminez
  • met Gerrit Dragt Keanu Visscher Ali Zijlstra Myrte Siebinga Belle Broeke (Afwisselend in de rol van Dokter) Otje Dekker (Afwisselend in de rol van Dokter) Antoine van Dongen (Afwisselend in de rol van Dokter) Anya Kulida (Afwisselend in de rol van Dokter) Lulu Streefkerk (Afwisselend in de rol van Dokter)
  • auteur Jessie L' Herminez
  • Decor Maartje Prins
  • kostuums Maartje Prins
  • dramaturgie Paulien Geerlings
  • jaartal 2022